'Uluslararası Deniz Hukuku Yaz Akademisi' başlıyor

'Uluslararası Deniz Hukuku Yaz Akademisi' başlıyor

Farklı uluslardan katılımcıları bir araya getirerek uluslararası planda deniz alanlarıyla ilgili hukuki sorunlar hakkında eğitim vermeyi amaçlayan akademi, hukuki ve siyasi sorunların çözümü için gerekli insan ve bilgi kaynağına katkı yapmayı hedefliyor. Uluslararası mahkemelerde görevli hakimler ve uluslararası hukuk alanında çalışan akademisyenlerin katılımcılarla biraraya geleceği program 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Programda ders verecek konuşmacılar arasında Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Mahkemesi eski başkanı ve burada halen yargıç olarak görevini sürdüren Jose Luis Jesus, Uluslararası Adalet Divanı’nda hukuk sekreterliği görevini yürüten Prof. Dr. Maurice Kamga, Milano-Bicocca Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tullio Scovazzi, Brüksel Vrije Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erik Franckx ve Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden (World Maritime University) Prof. Dr. Max Mejia yer alıyor. Programda temel konulara ilişkin derslerin yanı sıra o yıl için seçilen özel bir konuyla ilgili dersler de yapılarak deniz hukukuna ilişkin güncel sorunlar kapsamlı şekilde ele alınacak.

'KÖKLÜ BİR AKADEMİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

Bu şekilde alanında tanınmış ve nitelikli hukukçuların bir araya geldiği eğitim programlarının sınırlı sayıda olduğunu dile getiren KHAS Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Bayazıt Katoğlu, “Türkiye’de böyle bir organizasyonu düzenleyecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz bu programı her yıl düzenli olarak açarak bu alana ilişkin temel bilgilerin verildiği ve bu alanda ortaya çıkan güncel sorunların hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen katılımcılar tarafından ele alındığı bir platform, köklü bir akademi oluşturmak” dedi.

https://www.posta.com.tr/uluslararasi-deniz-hukuku-yaz-akademisi-basliyor-2025860